Jak připravit pomazánky z pórku | recepty
Jak připravit pomazánky z pórku | recepty. Pórek je cibulová zelenina, která obsahuje éterické oleje s obsahem síry. Dodávají mu jeho typické aroma a ostrou kořenitost, není však tak štiplavý jako kuchyňská cibule nebo šalotka. Hodí se proto i do pomazánek pro ty, kteří nemají rádi právě cibuli. Zde je pro vás několik receptů.
Co je potřeba
Rozpis surovin je uveden v jednotlivých bodech
Krok 1
Jemná pomazánka
250 g plnotučného tvarohu ve vaničce, 2 lžíce majonézy, 1 pórek, sůl, pepř
Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka, přimícháme najemno nastrouhaný pórek, osolíme a opepříme podle chuti. Je vynikající na celozrnné pečivo.
Krok 2
Pomazánka se salámem
250 g měkkého tvarohu, 100 g majolky, 150 g měkkého salámu, 200 g pórku, sůl, pepř
Tvaroh s majolkou vyšleháme, přidáme najemno nakrájený salám a pórek. Podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 3
Pomazánka s vařeným vajíčkem
3 vejce, 120 g majonézy, 1 ks pórku, 150 g lučiny, 1 ks červené papriky, sůl, pepř
Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí nakrájíme najemno. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme všechny suroviny, osolíme a opepříme. Dáme vychladit.
Krok 4
Pomazánka s míchanými vajíčky
50 g másla, 2 ks pórku, 3 vejce, 60 g strouhaného tvrdého sýra, sůl, pepř, pažitka
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený pórek a podusíme doměkka. Potom zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Krátce podusíme. Necháme vychladnout a vmícháme sýr. Namazaný chléb posypeme pažitkou.