Jak připravit pivní pomazánku se sýrem | recept na pikantní pochoutku
Jak připravit pivní pomazánku se sýrem | recept na pikantní pochoutku. Patříte mezi ty, kteří pomazánky mohou z čehokoli, kdykoli a v jakémkoli množství? Pak věřte, že tuto pomazánku budete chtít neustále a ve velkém množství. Kombinace piva, zralého sýra a cibule, podávaná ideálně s topinkou a vychlazeným pivečkem, vás jednoduše dostane.
Co je potřeba
- 250 g Camembertu
- 1 cibule
- 20 g změklého másla
- 5 – 6 lžic kvasnicového piva
- 1 lžička plnotučné či pikantní hořčice
- ½ lžičky drceného kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl a pepř
Krok 1
Najemno nastrouhaný sýr důkladně promíchejte se změklým máslem.
Krok 2
Přidejte veškeré zbylé suroviny – najemno nakrájenou cibuli, drcený kmín, mletou papriku, sůl, pepř, hořčici a kvasnicové pivo. Vše společně promíchejte tak, aby vznikla hladká pomazánka. Pokud se surovinu nebudou chtít spojit, neváhejte přidat lžíci či dvě, piva.
Krok 3
Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem či topinkou, můžete doladit kyselou okurkou, nasekanou zelenou cibulkou a samozřejmě vychlazené pivečko k zapíjení je nezbytné.
Ještě výraznější chuti dosáhnete, pokud Camembert vyměníte za zrající sýr typu Romadur.