Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept
Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept. Červená řepa je zelenina plná vitamínů a zdraví prospěšných látek, česnek řadíme k superpotravinám a žervé se sýrem zde figurují jako zástupci bílkovin. Z tohoto spojení vznikne vynikající a zdravá pomazánka, která vás překvapí svojí chutí. Vyzkoušeli jsme za vás a o recept se rádi podělíme. Přečtěte si následující návod, jak na to.
Co je potřeba
- 2 menší červené řepy
- 200 g žervé
- 100 g strouhaného sýru
- 2 – 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
Krok 1
V misce dohladka utřete žervé s prolisovanými stroužky česneku. Množství stroužků volte dle jejich velikosti a své chuti.
Krok 2
Přidejte oloupanou, najemno nastrouhanou červenou řepu. V případě, že je příliš šťavnatá, z ní po nastrouhání vymačkejte přebytečnou šťávu. Ta by pomazánku příliš naředila.
Krok 3
Na závěr spojte s jemně nastrouhaným sýrem a dochuťte solí a pepřem.
Pomazánku podávejte namazanou na pečivu, nejlépe celozrnném, výborná je i na opečeném toastu. Ozdobit ji můžete plátky řepy, či zelenou bylinkou.
Místo syrové červené řepy můžete použít i vařenou či pečenou řepu. Pro mnoho lidí je pak pomazánka lépe stravitelná.