Jak uvařit květákovou polévku zjemněnou smetanou?
Polévka je grunt. I kdyby nebylo hlavní jídlo uvařeno, polévka by den, co den, měla putovat do našeho žaludku. Nejenže umí zasytit, když je plná brambor, zeleniny a třeba i kousků masa, ale především žaludek zahřeje a je takovým základem pro jeho „zdravý chod“. Po polévce nesníme takové množství hlavního jídla, je proto i skvělá, pokud držíme dietu. Tady je ale vhodné volit polévky „vodové“ bez zahuštění moukou, bez přidání smetany. My si dnes připravíme výbornou květákovou polévku, kterou mají rádi dospělí i děti.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty
Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mno…
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept. Plněná vejce můžete podávat jako studené pohoštění, předkrm nebo svačinu. Jsou rychle hot…
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého mno…
Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept
Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept. Ráda jsem si občas koupila smažené sledě v marinádě, prodávané jako pečenáče. Teď je…
Jak připravit pestrý salát s květákem | recept
Jak připravit pestrý salát s květákem | recept. Se saláty, kde je jednou z ingrediencí květák, se hned tak nepotkáte. Salátové bufety i restaurace tut…